Mi a Bioritmus

A bioritmus fogalma:

A huszadik század elején Dr. Wilhelm Fliess, azonos, ismétlődő periódusokat észlelt a páciensei kórtörténetében. Aktív és passzív szakaszokat figyelt meg az emberek fizikai, érzelmi és szellemi állapotában. Megfigyeléseiből származik a bioritmus alapelve: a fizikai görbe 23, az érzelmi görbe 28, a szellemi görbe 33, valamint az intuitív görbe 38 napos ciklusa.

Értelmezése:

A grafikont két szakaszra bontva beszélhetünk magas és alacsony szintekről. Amikor a görbe a középvonal felett van azt nevezzük magas szintnek. A fizikai görbe esetén ilyenkor testileg fittebbnek érezzük magunkat, az ilyenkor történt operáció esetén sokkal nagyobb a test öngyógyulási képessége. Az érzelmi görbe esetében a magas állapot jó hangulatot jelez, ilyenkor pozitívabbak a másokkal való kapcsolataink. A szellemi görbe a magas területen éles gondolkodást, jó koncentrációs képességet, valamint sok jó ötletet sejtet. Az intuitív görbe esetén ilyenkor jobban működik az úgynevezett hatodik érzékünk.

Ha a görbe a középvonal alatt van, akkor alacsony szintről beszélünk, fizikai esetben ez gyengeséget, kedvetlenséget jelez, érzelmi esetben ilyenkor szerencsétlennek, kiégettnek érezheti magát az ember, a szellemi görbe pedig ködös gondolkodást, nehezebb koncentrációs készséget jelez, intuitív értelmezése, hogy ilyenkor kevésbé vagyunk fogékonyak a megérzések iránt.

Ha valamelyik görbe metszi a középvonalat, az kritikus időszak lehet azon a területen, ha két görbe is azonos pontban metszi, az pedig nagyon kritikus. A kritikus fizikai görbe esetén kimerültséget jelent, ilyenkor kerülni kell a megerőltető tevékenységet és az operációkat. Érzelmi esetben a kritikus szakaszban az ember úgy érzi nagyon ingerlékeny és szomorú, könnyebben előfordulhatnak érzelmi kitörések, ilyenkor kerülni kell a konfliktusokat és a vitákat. A szellemi esetében a lomha gondolkodás jellemző, ilyenkor jobb elkerülnie a komoly koncentrációt igénylő elfoglaltságokat.

Fontos megemlíteni, hogy bioritmus tekintetében sincsenek tisztán jó és rossz napok, eredményeink attól függnek mennyire tudjuk hasznosítani a jelzéseket. Például elnapolható dolgokat pozitív napra téve sokat könnyíthetünk azok kivitelezésén.

 

bioritmus kalkulátorhoz klikk ide

Comments are closed.

Horoszkóp 2012